Torparfinten

Det här med att bli av med nån som hänger efter finns det ju tusentals historier om. Mer eller mindre spektakulära.

På O-ringens slutetapp för några år sen (”några” kan med mitt perspektiv vara 10-15 år) var det ju nån i huvudklassen som gömde sig bakom en kulle när han spanat in en skärm. Men den som hängde, och tillfälligt förlorat synkontakten, lyckades visst spika kontrollen så den gubben gick inte.

Mest påhittig var nog den i orienteringens barndom som hade fått en hel klunga efter sig, kom fram till ett torp och sa att han skulle gå in och fråga vilket torp det var. Han blev inne både länge och väl. Till sist blev en av konkurrenterna otålig och gick in och frågade torparhustrun varför killen aldrig kom ut.

”Jaså han. Han tog vägen genom köksfönstret.”

Om Pelle

Passionerad orienterare, pensionerad journalist och tidigare redaktör på Skogssport.
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

1 svar på Torparfinten

 1. PellE!
  Har sedan någon vecka bekantat mig med din innehållsrika och förträffliga blogg; med snygg layout, bilder osv. (sånt som en pensionär av min typ inte vågat ge sig in på).

  Det här med att bli av med löpare som hänger – Göran Andersson berättade en gång hur han som Gustavsbergs ankare vid 10MILA – tror att det var 1990 – hade bekymmer på rak sträcka med ett starkt häftplåster som ganska så säkert skulle vara vassare vid regelrätt spurt (Göran var av nån anledning löpmässigt inte riktigt på topp). Han fick då en impuls när det var någon enstaka kilometer till mål, och kastade sig åtskilliga meter i sidled när han såg en kontroll som de inte alls skulle till. Han simulerade stämpling (stiftklämma) och störtade vidare, medan hängmannen helt naturligt stannade till, förbryllad i flera sekunder, vilket räckte för att Göran skulle få tillräckligt med avstånd. En av måhända tusenden besläktade historier.

  Nå – detta för över till ett ärende som jag tidigare nämnt: Jag skulle vilja intervjua dig om 10MILA, till jubileumsboken vars manus ska vara klart om drygt en månad (hjälp…). Bland annat vill jag få en utläggning om hur din argumentation om behovet av att utlokalisera 10MILA togs emot, vad som övertygade dig om nödvändigheten av reformen etc. Samt dina favoritepisoder…
  Problemet är ju inte att 65 års tiomilaskubbande ger för magert stoff, så vi får väl försöka välja fram sådant som känns särskilt angeläget att lyfta fram. Och då även sådant som kan sorteras under ”10MILA och mediebevakningen”.
  Kan du ringa mig vore jag tacksam – helst i morgon måndag: 070 4412 496, så kan vi förhoppningsvis bestämma tidpunkt, gärna snart!
  Må väl,
  S/.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.